Heb je vragen en/of opmerkingen?
Stuur dan graag een mail naar info@svc-2000.nl

#SamenVoorElkaar

SVC2000 en Ammar Jabri ook volgend seizoen met elkaar verder

ROERMOND | SVC2000 en oefenmeester Ammar Jabri (45) gaan ook volgend seizoen met elkaar verder. Ammar – die momenteel de functie van interim-trainer vervult – zal de functie van hoofdtrainer van de selectie van SVC2000 op zich gaan nemen. 

Het afgelopen half jaar stond Ammar alleen voor de groep na het vertrek van de vorige staf. Sinds zijn komst is er een vaste groep ontstaan die zich committeerde aan het eerste elftal. Naarmate de competitie vorderde zag je een team ontstaan en werden de wedstrijden steeds dragelijker. 

Zonder resultaat, maar tegenstanders als VV HEBES, FC Maasgouw en SVME hadden het knap lastig tegen de formatie uit Roermond. Nu degradatie naar de 4e klasse een feit is moet er doorgebouwd worden aan deze groep. Met de huidige spelers en een aanvulling van een flink aantal nieuwe spelers is het de bedoeling dat er volgend seizoen weer een volwaardig team aan de aftrap zal verschijnen om de strijd in de 4e klasse weer aan te kunnen gaan.

Reactie Ammar
Ik verheug me dat ik het vertrouwen heb gekregen om de club te leiden als de nieuwe hoofdtrainer. Ik ben op een moment ingestapt wat je een trainer natuurlijk niet wenst maar wel een uitdaging waard. We wisten dat het een moeilijke situatie is en dat degradatie zo goed als een zekerheid is in de 3e klasse. Wat motiverend was voor mij is de visie die het bestuur heeft naar de toekomst toe en de stappen die gemaakt zullen worden heeft mij ook een extra motivatie gegeven om deze mooie prachtige club weer op het kaart te zetten waar ze thuishoren.

Er zullen binnen de organisatie en de huidige selectie versterking moeten komen maar met name werken met een gezond oprecht beleid naar iedereen toe. We gaan gezond degraderen en we gaan volgend seizoen met een verbeterde selectie werken waarbij we naar de toekomst kijken. Ik ben een trainer die veel communiceert met de club en collega trainers om ook de jeugd op te leiden en hopelijk klaar te stomen voor het eerste elftal. We willen binding met elkaar en we zullen geen afstand moeten creëren tussen de jeugd en de senioren. Ik heb er veel vertrouwen in en we zullen op de voetbalvelden van ons laten horen. Ik zou zeggen kom op een zondag middag gezellig bij SVC2000 lang om het eerste te ondersteunen onder genot van een lekker drankje.

Eerste reactie van het bestuur
Afgelopen jaar was een bewogen jaar waarin we het niet gered hebben om ons in de 3e klasse te handhaven – verre van zelfs. Vanaf nu willen we vooruit kijken naar de toekomst. De eerste stap hierin is door Ammar onderdeel te maken als hoofdtrainer en verbindende factor binnen onze vereniging. Gezien het effect dat de komst van Ammar – afgelopen half jaar als assistent trainer en daarna als interim-trainer – teweeg heeft gebracht binnen de club, lijkt het ons de meest voor de hand liggende optie om ook in de 4e klasse door te gaan met Ammar.

Ammar stopt veel energie in het creëren van binding binnen de club en wil graag meedenken op meerdere vlakken. Dat zijn voor het bestuur van de club exact de kwalificaties buiten de lijnen die we verwachten van een hoofdtrainer bij een club die volop in opbouw is.

Samen met Ammar gaan we toewerken richting een selectie die groot genoeg is om de strijd in de 4e klasse aan te kunnen gaan. Tevens willen we de doorstroming vanuit de jeugd kunnen waarborgen, zodat we ook op termijn genoeg aanwas hebben voor ons eerste elftal. Met de werkzaamheden die Ammar al verricht heeft, hebben we het volste vertrouwen dat dit hem gaat lukken.

We wensen Ammar veel succes met zijn nieuwe rol binnen de vereniging!