Historie

SVC2000 is als fusieclub opgericht op 1 juli 2000. Op deze datum fuseerden “Katholieke Sportvereniging Swift” (Swift) en “Sport Vereniging Victoria Roermond” (Victoria). Deze fusie vond plaats in het kader van de herstructurering van sportaccommodaties in Roermond.

Swift is de oudste van de twee verenigingen en werd oorspronkelijk opgericht op 29 maart 1936. Voor de fusie had Swift haar thuishaven op de plek waar nu het Designer Outlet Center staat, “Sportpark Stadsweide” in het centrum van Roermond. Victoria werd op 15 juli 1945 opgericht. Op 1 augustus 1971 is Victoria gefuseerd met Football Club Donderberg en is de vereniging verder gegaan onder de naam S.V. Victoria Roermond. Bij de fusie in 2000 was Victoria al ruim 25 jaar gehuisvest op de huidige locatie het sportpark “De Wijher” aan de Jagerstraat te Roermond.

Accommodatie

“De Wijher” werd na de fusie de nieuwe thuishaven van SVC2000. Het park beschikt over vijf wedstrijdvelden, een groot trainingsvelden en twaalf kleedlokalen. In het kader van de fusie heeft de totale accommodatie een facelift gekregen, is het hoofdveld voorzien van een tribune en werd de kantine uitgebreid met een jeugdhonk en bestuurskamer. Veld 5 wordt de laatste jaren niet meer gebruikt aangezien dit vanwege het aantal teams niet meer nodig blijkt te zijn.

Leden

SVC2000 is met ruim 550 leden één van de grotere voetbalvereniging in Roermond. SVC2000 herbergt allerlei culturen en nationaliteiten. Sportiviteit en respect staat bij de vereniging hoog in het vaandel. Om dit kracht bij te zetten werd in april 2016 het nieuwe sanctiebeleid vastgesteld.

Sportief is SVC2000 momenteel actief met senioren-, jeugd-, meisjes-, dames- en veteranenteams. Het 1e  mannen elftal speelt in de 4e klasse. Dit doet SVC2000 in de clubkleuren blauw, wit en geel; blauwe sokken; blauw broekje en blauw/geel shirt.

Senioren
0 +
junioren
0 +
vrijwilligers
0 +
senioren teams
0
jeugd teams
0