Heb je vragen en/of opmerkingen?
Stuur dan graag een mail naar info@svc-2000.nl

#SamenVoorElkaar

Sportblessures bij jeugdspelers

Ook jeugdspelers kunnen regelmatig tegen allerlei sportblessures aanlopen. Daarbij kun je een onderscheid maken tussen overbelasting-blessures en acuut ontstane blessures. Blessures kunnen bijvoorbeeld het gevolg zijn van een groeispurt, maar ook van het verzwikken van een enkel of verdraaien van de knie.

Een bezoek aan een huisarts levert vaak niet meer op dan de boodschap om maar even rust te houden, zonder naar mogelijke behandeling en preventie te kijken.

SVC2000 is een samenwerkingsverband aangegaan met sportcare.nu, onderdeel van fysiocare.nu gevestigd aan de Louis Eijssenweg 3 in Herten, die zich hebben gespecialiseerd in blessures bij (jeugd)sporters.

Vanaf dinsdag 29 augustus houdt de praktijk (in de persoon van Birgit Schmitz) in principe elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur zitting bij SVC2000 voor blessurebehandeling (o.a. voor de selectie) en screening van jeugdspelers. De behandelruimte is de ruimte achter lokaal 8.

Voor jeugdspelers is de volgende informatie nodig:

  • BSN nummer
  • Adresgegevens
  • Geboortedatum
  • Huisarts

Op basis van de ziektekostenverzekering komen voor kinderen jaarlijks 18 behandelingen voor vergoeding in aanmerking. Het heeft de voorkeur een afspraak te maken per WhatsApp op nummer 0642636444, zodat er een planning gemaakt kan worden.

Noodzakelijke vervolgbehandelingen zullen plaatsvinden in de praktijk in Herten.
Klik hier voor de folder, in deze folder staat nog wat nadere informatie.